Informatie bezoekers

Entree: € 5,= per persoon
Er is geen voorverkoop. Entree kan ter plekke contant of met PIN betaald worden.

MINDER VALIDEN
Minder validen adviseren wij te gaan kijk bij “de Steiger” ter hoogte van Oudkerkseweg 49-51. Dit is een rolstoelvriendelijke openbare locatie direct aan het water.
Een mindervaliden toilet bevind zich in de school, 100 mtr van “de Steiger”.

Vaarschema Gondelvaart
Hieronder vindt u het vaarschema zoals we dat aanhouden voor de gondelvaart. U zult uiteraard begrijpen dat dit schema bij benadering is. Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het schema uitloopt.

19.00 uur Start Giessen-Oudekerk
19.45 uur Betuwelijn
20.30 uur Draaipunt Binnendams 33
21.15 uur Betuwelijn
21.45 uur Dorp Giessen-Oudekerk
22.15 uur Meanderhof
22.30 uur Draaipunt Giessenburg en ontbinding vloot
23.30 uur Dorp Giessen-Oudekerk

GONDELVAART EN DE VERKEERSMAATREGELEN
Steeds meer mensen weten de Gondelvaart te vinden. Bij de laatste Gondelvaart in 2022 waren dat er bijna 25.000. Ook dit jaar zullen er op 14 september 2024 weer veel toeschouwers de Gondelvaart bezoeken.
Het bestuur doet in samenwerking met de politie en het waterschap een dringend beroep op alle bezoekers om zowel op de weg als op het water een chaos te voorkomen.
Daarom worden er in samenwerking met de gemeente en politie verkeersmaatregelen getroffen.

Ook dit jaar zullen er maatregelen op de vrijdagavond gelden om verkeersopstoppingen te voorkomen.

Op vrijdag vanaf 18:00 uur en zaterdag vanaf 17:00 uur geldt er eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer tussen Hardinxveld-Giessendam en Giessenburg via de Binnendams, Binnendamseweg, Oudkerkseweg en Bovenkerkseweg.
Op zaterdag is het eennrichtingsverkeer ook vanaf Giessenburg richting Hardinxveld-Giessendam via de Dorpsstraat en Neerpolderseweg.
Door middel van verkeersborden wordt de juiste route en het ingestelde eenrichtingsverkeer aangegeven.

Zie ook deze plattegrond met meer informatie.

HOE KOM IK DAN BIJ DE GIESSEN OM DE GONDELVAART TE ZIEN?

Giessen-Oudekerk is via de Molenweg, Damseweg en Kooiweg te bereiken. Vanuit Gorinchem is Giessenburg te bereiken via de provincialenweg richting Schoonhoven door de eerste afslag Giessenburg te nemen en via de Van Langeraadweg en Van Houwelingenweg te komen op de
Olivierweg. Hierna kunt u de auto parkeren in de berm van de polderwegen en uw reis verder lopend voortzetten om een mooi plekje aan de Giessen te zoeken. Zorg er in ieder geval voor dat de weg vrij blijft en tegen foutief parkeren zal verbaliserend worden opgetreden.

Let op de borden en aanwijzingen. Parkeren mag maar in één berm en niet aan twee kanten van de weg!

OPENBAAR VERVOER
De Gondelvaart is uiteraard ook met het openbaar vervoer te bereiken. U kunt dan het best uitstappen bij station Hardinxveld-Giessendam en uw weg lopend of fietsend vervolgen richting Giessen-Oudekerk. Het meest westelijke keerpunt vind u na ongeveer 400 meter aan de Binnendams ter hoogte van nummer 33. Het centrum van Giessen-Oudekerk is ongeveer 3 km.
Voor de juiste aankomst- en vertrektijden van bus en trein verwijzen wij u naar www.ov9292.nl

OP HET WATER
Bezitters van vaartuigen worden gevraagd om zoveel mogelijk rekening te houden met het aanmeren van hun vaartuigen. Doe dit niet bij open plekken aan de Giessenoever omdat daar juist toeschouwers mooi zicht kunnen hebben op de ongetwijfeld prachtige vloot.
Verder mogen bij de draaipunten van de vloot geen boten met daarin personen aanwezig zijn. Eén en ander zal zowel door het waterschap en door de Oranjevereniging zoveel mogelijk in goede banen worden geleid.

Wij wensen u een mooie Gondelvaart toe.

Reacties zijn gesloten.