De Giessen is weer leeg

Zo! De prachtige Gondelvaart is weer achter de rug!
Op maandagochtend werden de generatoren al overal van boord gehesen. En dan is het voor de deelnemers zaak om de bakken/pontons in 2 dagen tijd weer leeg en schoon op te leveren, die moeten namelijk allemaal weer terug naar de verhuurders.

Op woensdag 14 september zijn de koppelpontons naar een centrale plek gesleept en hebben we als bestuur de in totaal 50 pontons ontkoppeld. Vervolgens hebben we op donderdag met behulp van een autolaadkraan de pontons geladen op vrachtwagens van Lock Transport en GJ van Garderen Transport en vervolgens naar Werkendam vervoerd.

Zaterdag 17 september restte ons de zolderbakken uit de regio om terug te brengen. Met 2 slepers en 10 bestuursleden zijn we met de 3 bakken als een treintje weer over de Giessen gevaren. Op voorhand hadden we alvast de regenkleding aangetrokken. Dit bleek geen overbodige luxe. Stipt om half 9 lagen we voor de Damsluis. In 3 keer schutten waren we er doorheen. Mede dankzij de hulp van de sluismeesters die wat extra langer bleven om te schutten.

Na de Peulensluis zijn we op de Merwede opgesplitst om de bakken naar Sliedrecht en het Kanaal van Steenhoek te brengen. Op de terugweg zijn we nog even bij Dekker en Stam aan geweest om 500 liter brandstof te tanken. Daarna nog even de golven van de Veerhaven 3 getrotseerd. Om 14.30 voeren we weer de vertrouwde binnen Giessen op.

Het bestuur heeft de dag met elkaar afgesloten met een borrelplank en een biertje.

De laatste activiteit van de Gondelvaart 2022 is uiteraard de prijsuitreiking. Deze vindt aanstaande vrijdag 23 september om 20:00 uur plaats in Café Olt Ghiessen. De Prijsverdeling van de jury is al bekend maar de bekers worden daar uitgereikt.
De prijzen van jullie, het publiek zijn uiteraard nog niet bekend. Je kan daarvoor nog tot en met aanstaande donderdag stemmen via deze pagina.

Reacties zijn gesloten.